Rojava'ya ilaç yardımı

Mardin ve Şırnak eczacılar odalarının yardım kampanyasında toplanan ilaç ve tıbbi malzemeler bir TIR ile Şenyurt geçiş noktasından Suriye'ye gönderildi.

Sağlık 25.07.2014 11:17:25 0
Rojava

Mardin ve Şırnak eczacılar odalarının başlatmış olduğu yardım kampanyası ile yaklaşık bir yıldır toplanan bir TIR ilaç ve tıbbi malzemeler Suriye’ye gönderildi.  Şu an bekletilen bir tır dolu su ilaç ise bir süre sonra Kobane tarafına gönderilecek.

Yardımlar önce Kızılay ve AFAD yetkililerine teslim edildi ardından asker kontrolünde Şenyurt geçiş noktasından Suriye’ye gönderildi.

Eczacılar odası merkez ve ilçelerde Suriye ve rojava için hesap numaraları, bağış kutuları, ve açılan stantlarla yardım kampanyası başlatmıştı. Toplanan ilaçlar ve tıbbi malzemeler, Suriye’deki iç savaştan dolayı sıkıntı çeken Suriyelilere gönderilecek.

Mardin Eczacı Odası Yönetim Kurulu yetkiliklerince basına verilen yazılı açıklamada “ 3 yıldır Suriye`de ki iç savaş bütün acısı ve yıkımıyla devam ediyor. Yaşanan trajedi her geçen gün daha da yakıcı bir hal aldığını ve yanı başımızda büyük bir insanlık dramına yol açmıştır.

Yerel ve uluslararası kamuoyunda bu katliamı görünür kılmak ve o bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamak adına Mardin-Şırnak Eczacı Odası olarak 13 Mayıs 2014 tarihinde başlatmış olduğumuz 1 yıl sürecek  Rojava`ya yardım kampanyamız, tüm eczacı ve eczane teknisyenlerimizin çabalarıyla devam etmektedir.

Bu bağlamda geride kalan süre içerisinde Rojava`da yaşanan duruma dikkat çekme ve kampanya tanıtımı adına, her iki ilimizde de tüm kurum, STK ve partilere ziyaretler yapılmaya çalışılmış, kampanya tanıtım stantları açılmış ve sosyal medyada oluşturduğumuz kampanya sayfalarıyla daha çok kişiye ulaşılmaya çalışılmıştır. Ve bugün ilk yardımımızı ulaştırmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Mardin ve Şırnak`taki eczanelerimizin yanı sıra ülkenin her yanında ki duyarlı insanlarımızın katkılarıyla yardım hesabımızda biriken meblağ ile 170 bin lira tutarında ilaç ve tıbbi malzeme satın alınmış, bunun yanı sıra, ayni yardım olarak eczanelerimize getirilen ilaç ve tıbbi malzemeler kontrol edilerek yaptığımız bu ilk yardıma eklenmiştir. Bir yıl devam edecek kampanyamızda, yapılabilecek tüm etkinliklerle hem duyarlılığı arttırma ve hem de daha güçlü yardım yapma konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buradan tüm insanlığa sesleniyoruz, İnsan olarak İnsan için bir araya geldik. Ve sizin desteğinize ihtiyacımız var.